Att jobba på landet

Jag läser numera både Lantliv och brittiska Country Living helt legitimt eftersom jag ju Bor På Landet. (Jo faktiskt! Jag kan säga det nu. Jag bor på en gammal gård med man och barn.) Det jag tycker mest om att läsa i tidningarna är inte inredningsreportagen utan historierna bakom, om personerna. Jag vill veta allt om dem – varför de bor just där, varför de flyttade (om de flyttade), om det blivit som de tänkt sig, vad var svårt, vad var roligt och hur försörjer de sig. Country Living är bättre på det än Lantliv, de har alltid något reportage om någon eller en familj som flyttat till landet från storstan (kanske för att deras största kundgrupp är just stressade storstadsbor som drömmer om ett liv på landet). Och de går in i detalj på hur de försörjer sig, vilket ofta inte är en spikrak, tydlig karriär, utan mer av ‘prövade lite av de här och den lite av det här’.

Jag skulle vilja göra en hel reportagebok om folk som flyttat ut på landet, vad som drev dem och hur det blev. Och jag vill skriva om hur det hittar ett sätt att försörja sig. Det här ligger ju väldigt nära mig själv just nu – jag måste hitta ett sätt att försörja mig som passar in med den livsstil som vi vill ha (dvs, inte jobba i London eller Stockholm under veckorna).

Underbara Clara skrev om det här för ett tag sen och uppmanade folk som ville flytta ut på landet att bara göra det och inte oroa sig så mycket för försörjningen innan. Och jag kan ju inte säga emot henne där, eftersom det var just vad vi gjorde. Men det betyder ju heller inte att det är helt lätt. Det finns ju en mycket större jobbmarknad i Stockholm än det gör på Österlen, eller ens i Malmö. Att hitta ett nytt sätt att tänka kring försörjning. Att kunna vara flexibel med att resa och jobba hemifrån. Att kanske hitta flera olika inkomstströmmar. Jag tycker att det är otroligt fascinerande att höra om hur andra har löst det här! img_6257

Advertisement

#jobb, #vardag